Op de site kun je lezen wie ik ben, maar wie ben jij?

Ik denk er al een jaar of 10 over om een coaching praktijk te starten. Ik heb over een aantal aspecten lang nagedacht, bijvoorbeeld de naam wist ik eigenlijk pas een jaar voordat ik vorig jaar begon. Eén ding was voor mij al wel vanaf het begin duidelijk. Wié ik wil coachen.
Ik ben jouw coach als jij je herkent in de volgende zinnen:
   •  Ik ga met steeds meer tegenzin naar mijn werk.
   •  Ik weet niet of ik dit werk de rest van mijn leven wil doen, maar ik heb er jaren van mijn tijd in           geïnvesteerd dus het is ook zonde om nu naar iets anders te kijken.
   •  Toen ik een studiekeuze maakte dacht ik dat alles kon, maar nu lijkt het alsof ik op een             treinrails rijd en geen andere kant meer op kan.
   •  Op het gebied van relaties moet ik nu wel iemand kiezen met wie ik zeker de rest van mijn leven samen wil zijn.
   •  Ik heb het heel goed, dus ik mag ook eigenlijk niet klagen.
   •  Als ik straks een – Hogere functie / nieuwe partner / ander huisje / meer geld – heb, dan weet ik zeker dat ik weer gelukkig wordt! En dan ben je daar en dan komt er weer iets om naar toe te leven. Het moet altijd mooier, hoger en beter.
   •  Ik zou willen dat ik wat meer zoals die ander was, die heeft het wel voor elkaar!
   •  Als ik nu niet alles omgooi en echt volwassen word, dan is het straks te laat!
   •  Als ik zo door ga, dan heb ik straks een burn-out, of raak ik overspannen.
Bij al deze punten voel je een bepaald ongemak of ongeluk, en toch voelt het als een vicieuze cirkel waar je nog niet uit kunt komen. Want je weet ook niet hoe of wat je dan wel wil. De meest voorkomende benaming van deze vorm van ongemak is de Quarterlife Crisis. Weet dat je zeker niet de enige bent die hier last van heeft. De ene heeft er ook meer last van dan de ander, maar er is toch een grote groep mensen tussen de 20 en 35 jaar die hiermee te maken krijgen.

Eén ding was voor mij al wel vanaf het begin duidelijk. Wié ik wil coachen.

Ik heb zelf ook de Quarterlife Crisis doorgemaakt, en ook een hoop vrienden van dezelfde leeftijd zien worstelen met 1 of meerdere van deze vraagstukken. Nou kan ik je alvast iets vertellen: Het komt ook weer goed!

Maar hoe dan? Hoor ik je denken. Nou is dat gelukkig en helaas bij elke persoon net anders, en daarom kan ik je helpen, met coaching op maat. En denk nou niet dat ik je “simpelweg” ga vertellen om je leven helemaal om te gooien. Die andere baan te gaan zoeken, die nieuwe partner, of dat nieuwe huis. Dat is namelijk juist de cirkel waar je waarschijnlijk al in zit. Ik leg het altijd uit met de grap over de kroeg waar in neonletters boven staat: “Morgen gratis bier!”. De eerste keer denkt de kroegganger, nou vanavond ga ik wel een drankje doen, maar morgen gaan we los! Want dan is er gratis bier. De volgende dag komen ze terug, en het bord is nog niet veranderd. Er staat nog steeds: “Morgen gratis bier!” Zo kun je natuurlijk een paar dagen terug gaan, maar uiteindelijk realiseert zelfs de grootste zuiplap zich. Dat gratis bier, dat gaat niet komen. We gaan dus niet kijken naar wat je kunt veranderen van buiten (werk, relatie, huis, morgen gratis bier), maar wel hoe jij het anders kunt gaan ervaren. Dat doen we door te kijken naar hoe jij geworden bent wie je bent. En hoe je meer tevreden kunt zijn met wat je al hebt, en vooral, met wie je al bent. Want we hebben allemaal al een reis achter ons liggen, en daar ligt de sleutel naar geluk nu. In ons eigen zelf.

Herken je jezelf in dit blog, twijfel dan niet om het contactformulier in te vullen met eventuele vragen, of boek een intakewandeling waarin we elkaar kunnen leren kennen, zodat ik jou kan helpen met je Quarterlife Crisis